E-mailweergave, kleur, lettergrootte en lay-out

Er zijn veel wijzigingen in het uiterlijk van e-mailberichten die u kunt aanbrengen in de AltaMail. Open de app-instellingen (Bekijk) - App-uiterlijk sectie.
U kunt het standaard lettertype, de grootte en de kleur van het e-mailbericht kiezen. Dit wordt gebruikt voor uw nieuwe e-mails en antwoorden op bestaande e-mails. Deze instelling wordt ook gebruikt voor inkomende e-mails zonder lettertypeformaat en e-mails met platte tekst.

De instelling "Dynamisch type" van de app Apparaatinstellingen is van toepassing op het bekijken van e-mails. U kunt ook de 'Vergroot tekstgrootte bij e-mail' gebruiken om e-mails met grotere lettertypen te bekijken om het lezen te vergemakkelijken.
U kunt ook de instelling "Dynamisch type" van uw apparaat overschrijven in de instellingen van App-uiterlijk.

Wanneer u op 'Vormgeving e-mail' tikt, ziet u een breed scala aan keuzes voor de lijstindeling van de e-mailinbox. Tik in het bovenste gedeelte op elk deel van de weergave van de e-maillijst om het lettertype, de kleur en de grootte van elk tekstveld te wijzigen. U kunt het onderwerp, de afzender en de samenvattingstekst wijzigen.
Gebruik de onderstaande instellingen om andere lay-outopties te wijzigen, zoals het aantal regels in het e-mailoverzicht en welke knoppen verschijnen, bijv. vlag, vastgezette ster enz. U kunt de afbeelding van het contactpictogram verbergen en de kleur van ongelezen e-mails wijzigen. De accountkleur kan worden weergegeven als een balk aan de zijkant of als achtergrond van de e-mailrij.
U kunt de achtergrondkleur van de e-mailinbox wijzigen en ook de kleuren van de e-mailthread-berichten voor verzonden en ontvangen e-mails.

Als u overschakelt naar Donkere modus, zullen de instellingen van App-uiterlijk anders zijn. Als u instellingen bewerkt terwijl u Donkere modus gebruikt, worden die instellingen alleen gebruikt voor Donkere modus. Als u overschakelt naar Lichtmodus, wordt een andere set App-uiterlijk-instellingen gebruikt.