Prestaties verbeteren.

U kunt instellingen wijzigen om e-mailverwerking en weergave sneller te maken. De snelheid kan worden beïnvloed door het beschikbare RAM-geheugen van het apparaat wanneer u een groot aantal e-mails hebt. (20.000+)
Normaal gesproken geeft AltaMail alleen de eerste groep van ongeveer 1000 e-mails weer. U kunt op de knoppen "Meer..." of "Alle" onderaan de lijst tikken om meer e-mails te laden. Er kan een initiële vertraging zijn bij het laden van meer dan 10.000 e-mails.
bijv. maximale leeftijd instellen op 60 dagen.U kunt het aantal e-mails dat wordt gedownload van uw e-mailserver verminderen in de accountinstellingen bewerken (Bekijken). Tik op het gedeelte Instellingen. Schakel vervolgens "Max. levensduur (dagen)" (IMAP) of "Max. nieuwe e-mails" (POP) in.
Andere apps beperken het aantal e-mails automatisch. AltaMail geeft u controle over deze instellingen.

U kunt ook de "Max. levensduur (dagen)" of "Max. nieuwe e-mails" wijzigen in de instellingen van de e-mailmap wanneer u een enkele map bekijkt. Dit staat in het actiemenu. (Bekijken)

U kunt de e-mailgeschiedenis uitschakelen om de e-mailverwerking te versnellen. Meer

Er zijn ook instellingen om de inhoud van e-mailberichten vooraf te laden, waardoor het bekijken van e-mails sneller gaat, maar het downloaden van elke e-mail iets meer tijd kost wanneer deze voor het eerst verschijnt. (Bekijken)