Gebruik uw eigen e-mail of WebDAV-account om op afstand af te drukken. (Geavanceerde gebruikers)

Als u op afstand wilt afdrukken naar uw kantoor- of thuisprinters, kunt u de optie "Op afstand afdrukken" gebruiken met WePrint.

Opmerking: deze handleiding is bedoeld voor gevorderde gebruikers die hun eigen e-mail of WebDAV-account willen gebruiken.
We raden aan om de veel eenvoudigere "WePrint Cloud" -configuratie te gebruiken die slechts een paar stappen kost. Weergeven

Snelstartgids
  1. Download en installeer de gratis WePrint op uw Mac of pc vanaf hier: https://esz.nz/wp
  2. We raden u ten zeerste aan een nieuw e-mailaccount aan te maken in de WePrint-instellingen. WePrint maakt printer-e-mails die in de inbox zitten. Als u een bestaand account gebruikt, kan het vol staan u200bu200bmet deze e-mails.
    Maak een nieuw e-mailaccount.
  3. Voeg de nieuwe e-mail gebruikersnaam en wachtwoord toe aan het tabblad "Op afstand afdrukken" in de instellingen van WePrint. Kies uw type e-mailaccount in het menu.
  4. Tik op je iPad/iPhone op de knop Afdrukken in Print n Share
  5. Tik op "Kies" en tik vervolgens op de groene "Op afstand afdrukken" -knop
  6. Selecteer uw e-mailaccounttype en voer vervolgens uw nieuwe e-mailadres en wachtwoord in en tik vervolgens op "Verbinden". U zou nu uw lijst met WePrint-printers moeten zien in het scherm voor het kiezen van de printer.

Over het algemeen zal de Print n Share automatisch uw WePrint-server in uw netwerk vinden wanneer u zich in uw lokale WiFi-netwerk bevindt, zodat u direct kunt afdrukken. Als u zich niet in hetzelfde wifi-netwerk bevindt als
de WePrint-server, of als u via mobiele data wilt afdrukken, kunt u de optie "Op afstand afdrukken" gebruiken in de WePrint-instellingen.

Verwar de functie "Op afstand afdrukken" niet met afdrukken vanaf een e-mailaccount, we gebruiken deze e-mailaccount gewoon als transportmethode. Als Print n Share e-mail ondersteunt, kunt u instellen
uw e-mailaccounts om af te drukken in het gedeelte "E-mail" van de app op uw iPhone/iPad

Volledige instructies
  1. Download en installeer de gratis WePrint op uw Mac of pc vanaf hier: https://esz.nz/wp
  2. Maak een nieuw e-mailaccount aan. bijv.

Outlook/Hotmail:
    Nieuw account - https://login.live.com
    Opmerking: alleen voor Mac OS X

AOL:
    Nieuw account - https://login.aol.com
    Opmerking: u moet 'Apps toestaan u200bu200bdie minder veilig inloggen gebruiken' inschakelen op deze webpagina met instellingen https://login.aol.com/account/security

Yahoo:
    Nieuw account - https://login.yahoo.com
    Opmerking: u moet een app-wachtwoord maken op deze webpagina met instellingen https://login.yahoo.com/account/beveiliging. Gebruik niet het wachtwoord van uw Yahoo-account.

Gmail:
    Nieuw account - https://accounts.google.com
    Opmerking: u moet "Minder goed beveiligde app-toegang" inschakelen op deze webpagina met instellingen https://myaccount.google. com/beveiliging
  3. Ga naar WePrint op uw computer en klik op de knop "Instellingen". Klik vervolgens op het tabblad "Op afstand afdrukken"
  4. Schakel de optie "Afdrukken op afstand via een e-mail/cloudserver" in
  5. Voer het e-mailadres van het nieuwe e-mailaccount en het wachtwoord in. Kies uw type e-mailaccount in het menu. Klik op de "Test" knop "
  6. Er zou een groen vinkje moeten verschijnen na de test
  7. Open Print n Share op je iPad/iPhone, ga je gang en print zoiets als een webpagina/kalender
  8. Als je het "Afdrukken" -scherm ziet, tik je op "Kies" als de gekozen printer nog niet is verschenen
  9. Tik op de groene knop "Op afstand afdrukken"
  10. Kies uw type e-mailaccount in het menu. Voer uw nieuwe e-mailadres en wachtwoord in en tik vervolgens op "Verbinden". U moet ook opnieuw inloggen op de inlogpagina van Gmail.
  11. U zou nu uw lijst met groene WePrint-printers moeten zien in het scherm voor het kiezen van de printer.
  12. Selecteer een printer en tik vervolgens op Afdrukken

Als u een kantoornetwerk heeft met een firewall die de toegang tot de e-mailserver blokkeert, kunt u een WePrint Cloud- of WebDAV-server gebruiken. Selecteer tijdens stap 5. het type dropdownmenu in de WePrint
instellingen om WePrint Cloud of WebDAV te selecteren.

Zorg er bij het afdrukken voor dat het veld "Server" op het scherm Afdrukken de servernaam weergeeft die begint met "Afgelegen". WePrint hoeft niet te worden uitgevoerd naar Op afstand afdrukken,
en het wordt over het algemeen niet beperkt door firewalls. WePrint kan later worden gestart om de afgedrukte documenten op te halen, dus ideaal voor op reis.
WePrint moet op een bepaald moment worden uitgevoerd om de afdruktaken te verzamelen en af u200bu200bte drukken.

Als u problemen ondervindt bij het instellen, raadpleegt u onze Op afstand afdrukken-sectie voor probleemoplossing (Bekijken)