AltaMail Go Help

Onze helpdesk is 24/7 beschikbaar
   Downloaden PDF 2024-04-24
English

Andere apps...

Ermee beginnen
Wat is het verschil tussen AltaMail en AltaMail Go?

AltaMail heeft veel meer geavanceerde functies dan AltaMail Go. Deze omvatten meerdere accounts, e-mailregels, file manager/viewer, aangepaste acties, het selecteren van swipe-acties, snellere meldingen met filters/planning, contact opnemen met e-mailgeluiden, het bewerken van de kant en het dropdown menu, verzenden later en nog veel meer.
U kunt alle AltaMail-functies hier zien. Tik hier.

Bladwijzer    Bekijken
App instellingen

Om de instellingen van de AltaMail Go-app te bewerken, tikt u op de knop met drie lijnen linksboven in het scherm. Tik vervolgens op de tandwielknop boven in het zijpaneel.
U kunt op de titel van elk instellingengedeelte tikken om de instellingen voor dat gedeelte te openen.

Gebruik de zoekknop rechtsboven in het scherm om instellingen te zoeken op naam of waarde.

Bladwijzer    Bekijken
E-mailaccounts toevoegen/bewerken/verwijderen

AltaMail Go ondersteunt vrijwel alle soorten e-mailaccounts, IMAP, Exchange, POP3, Outlook, Gmail, Yahoo, Verizon, Comcast, iCloud, BTInternet en nog veel meer.
Het heeft een set-up wizard die je helpt met alle details van je account. Voer eenvoudig uw e-mailadres en wachtwoord in (indien nodig) en de installatiewizard doet de rest. Gebruik de knop "Handmatig" om een ​​account te maken met uw eigen instellingen.

Om een ​​nieuw e-mailaccount aan te maken, tikt u op de 3-regelige knop links bovenaan het scherm om het linkerzijpaneel te tonen.
Tik op de knop 'Accounts' onder aan het zijpaneel.
Tik op de knop '+' naast de knop Accounts om een ​​account toe te voegen.

Om accounts te bewerken, tikt u op de knop "Accounts" in het linkerzijpaneel en vervolgens op de tandwielinstellingenknop naast een account.

U kunt accounts verwijderen door een account te bewerken, scrol omlaag naar de onderkant van het bewerkingsscherm en tik vervolgens op "Account verwijderen"

Bladwijzer    Bekijken
E-mailaccounts bewerken

E-mailaccounts bewerken:

Tik op de 3 regelknop linksboven in het scherm om het linker zijpaneel te tonen.
Tik op de knop 'Accounts' in het linkerdeelvenster en tik vervolgens op de knop Cog instellingen naast een account.

Bladwijzer    Bekijken
E-mailaccountinstellingen bewerken

Uw e-mailaccountinstellingen bewerken:
  1. Open het linkerpaneel met de knop in de linkerbovenhoek van het scherm (3 regels).
  2. Scroll naar beneden en tik vervolgens op de knop 'Accounts'.
  3. Tik op het instellingenpictogram (cog) naast de accountnaam om de instellingen te bewerken.
  4. Tik op elk van de blauwe kopknoppen om verschillende opties weer te geven.

Tik op de knop 'Test' rechtsboven om uw accountinstellingen te testen.

Bladwijzer    Bekijken
Geavanceerde e-mailinstellingen

Mogelijk wilt u enkele standaard e-mailaccountinstellingen binnen AltaMail Go aanpassen. Tik op de knop met drie lijnen linksboven in het scherm om het linkerzijpaneel te openen. Tik op de knop Accounts om alle accounts weer te geven en tik vervolgens op de tandwielknop naast het account om de accountinstellingen te bewerken.
Tik op het gedeelte 'Geavanceerd' om de geavanceerde instellingen te bekijken.

Geopende mappen automatisch vernieuwen: met deze instelling worden mappen vernieuwd wanneer u ze bekijkt. Anders kunt u de e-maillijst naar beneden slepen om deze te vernieuwen.

E-mailmappen automatisch controleren - Hiermee stelt u de mappen in die u automatisch wilt vernieuwen, zelfs als u de map niet bekijkt.

Mappen - Bekijk en bewerk de mappen voor het account.

E-mailinhoud vooraf laden - Hiermee wordt het berichtoverzicht van een nieuwe e-mail geladen en bijlagen achtergelaten voor later.

Gehele inhoud vooraf laden - Hiermee worden het bericht en de bijlageinhoud van een nieuwe e-mail geladen.

Verwijderen van server (wordt alleen weergegeven als "Inkomende e-mail synchroniseren" is uitgeschakeld) - hiermee kunt u instellen wanneer een bericht in de prullenbak van de server wordt verwijderd.

Sync "Lees"-status - Hiermee wordt elke e-mail die in AltaMail Go is gelezen, weergegeven als gelezen in uw andere e-mailsoftware (en omgekeerd).

Status van synchronisatievlag - Vlaggen die zijn ingesteld in AltaMail Go worden ook weergegeven in uw andere e-mailsoftware (en omgekeerd). Let op: sommige accounttypen staan u200bu200bgeen aangepaste vlaggen toe, dus deze vlaggen worden ingesteld in AltaMail Go en niet op de e-mailserver

Inkomende e-mail synchroniseren - Dit zorgt ervoor dat e-mail die is verwijderd in AltaMail Go ook in andere apps wordt verwijderd, en omgekeerd.

E-mailmap Prullenbak - Hiermee kunt u de map kiezen waarnaar verwijderde e-mails worden verzonden.

Verzonden e-mail synchroniseren - Hiermee wordt elke e-mail die vanaf AltaMail Go wordt verzonden, gesynchroniseerd met uw andere e-mailsoftware (en omgekeerd).

Verzonden e-mail opslaan - Als uw e-mailaccount verzonden e-mail niet automatisch in de map Verzonden opslaat, wordt door het inschakelen van deze instelling uw verzonden e-mail opgeslagen.

Map voor verzonden e-mail - U kunt de map kiezen waarin verzonden e-mails worden opgeslagen.

Concept-e-mail synchroniseren - Hiermee wordt elke concept-e-mail in AltaMail Go gesynchroniseerd met uw andere e-mailsoftware (en vice versa).

E-mailmap concepten - Met deze instelling worden uw concepten op uw e-mailserver opgeslagen voor toegang in andere software.

Gebruik - Hiermee kunt u de maximale opslaglimiet instellen die AltaMail Go op uw iPad of iPhone voor dit specifieke account zal gebruiken. Zodra deze limiet is bereikt, wordt oudere e-mailinhoud niet langer opgeslagen in de lokale opslag. Vervolgens worden deze e-mails opnieuw van de e-mailserver geladen wanneer u ze opent.

Bladwijzer    Bekijken
E-mailinstellingen verzenden

Voor het verzenden van e-mails worden andere instellingen gebruikt dan voor het ontvangen van e-mail, tenzij u Exchange gebruikt. Exchange-e-mailaccounts kunnen e-mail verzenden via Exchange, maar u kunt er ook voor kiezen om e-mail te verzenden via een SMTP-server.

Open het scherm met e-mailaccountinstellingen. () Tik vervolgens op "Server uitgaande e-mail" om het scherm met uitgaande e-mailinstellingen te bekijken.

Neem contact op met uw e-mailprovider om te zien wat uw instellingen zijn voor uw SMTP-server.

Als uw e-mailserver een gebruikersnaam en wachtwoord nodig heeft, schakelt u "Gebruikersnaam vereist" in.

U kunt geavanceerde verbindingsinstellingen zoals SSL en serverpoortnummer wijzigen in het gedeelte 'Geavanceerd'. Als u poort 25 gebruikt, moet u een gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken. Mogelijk moet u poort 465 of 587 gebruiken.

Tik rechtsboven op de knop "Testen" om uw accountinstellingen te testen.

Bladwijzer    Bekijken
Synchroniseer instellingen op verschillende apparaten

U kunt de meeste instellingen tussen uw apparaten synchroniseren. bv. E-mailaccounts, herinneringen, meldingsinstellingen, etc.

Open de app-instellingen () - E-mailbeheer en dan kunt u de "Synchroniseer instellingen" aan of uit zetten. Als deze instelling niet beschikbaar is, zorg dan dat iCloud is ingeschakeld op dit apparaat.

Uw instellingen worden gesynchroniseerd en beveiligd met uw iCloud-account.

U kunt alle gesynchroniseerde gegevens van iCloud wissen in de "Synchroniseer instellingen", maar zorg ervoor dat u synchroniseren op alle apparaten uitschakelt voordat u dit doet. Anders worden items zoals herinneringen enz. Van andere apparaten verwijderd.

Bladwijzer    Bekijken
Email verzenden
Geavanceerde verzendopties

Wanneer het voor het eerst wordt geïnstalleerd, toont AltaMail Go een eenvoudiger e-mailscherm. Om de geavanceerde opties te zien, tikt u op de knop "..." bovenaan het nieuwe e-mailscherm.

De geavanceerde opties incl. Ude "CC", "BCC", het kiezen van het "Van" adres/alias en het toevoegen/bewerken van bijlagen.

Bladwijzer    Bekijken
Beheer uw e-mail
E-mails vooraf instellen en mobiele gegevens opslaan, 3G/4G

U kunt ervoor kiezen om e-mails vooraf te laden wanneer ze voor het eerst worden gelezen vanuit uw e-mailaccount. Dit zal later tijd besparen, maar zal meer opslagruimte en netwerkgegevens gebruiken.

In de instellingen voor het bewerken van e-mailaccounts () kunt u het gedeelte 'Advanced' openen en de preload-instellingen wijzigen. 'Preload email content' zal het e-mailbericht downloaden. 'Preload whole email' zal het bericht en de bijlagen downloaden.

Wanneer u een e-mailmap bekijkt, kunt u op e-mails controleren tikken en 'E-mailinhoud downloaden' in het actiemenu selecteren om e-mailberichten en bijlagen te downloaden.

Er is een extra instelling voor het vooraf laden van gegevens bij gebruik van een mobiel gegevensnetwerk. Open in de app-instellingen () het gedeelte 'E-mail' en tik op 'Conserve Mobile Data'. U kunt hier de preload-instellingen wijzigen die van toepassing zijn wanneer u mobiele gegevens gebruikt.

'Bewaar verzonden e-mail' wacht op het uploaden van e-mails die u verzendt en die moeten worden opgeslagen in de map 'Verzonden'. Dit wacht tot een WiFi-netwerk of een periode van dagen tot het de e-mails uploadt. Je kunt de verzonden e-mails zien die wachten om te worden geüpload in 'Acties in de rij' in de 'Slimme mappen' in het zijpaneel.

'Sync-concept'-e-mails wachten tot u uw concept-e-mails opslaat totdat u wifi gebruikt of na een paar dagen vertraging. Dit is van toepassing op accounts waarvoor concept-e-mailsynchronisatie is ingeschakeld.

Bladwijzer    Bekijken
Gebruik vlaggen en categorieën om uw e-mail te ordenen

Met de vlaggen/categorieën die in AltaMail Go zijn ingebouwd, kunt u uw e-mail snel categoriseren. Vlaggen zijn volledig aanpasbaar en kunnen worden ingesteld met verschillende kleuren, namen en hebben zelfs een afbeelding erop. Vlaggen kunnen ook worden ingesteld om e-mail uit uw inbox te verbergen, maar kunnen nog steeds worden bekeken in het gedeelte "Vlaggenmappen" onder "Slimme mappen" in het linkerpaneel.

Er zijn drie manieren om een u200bu200bvlag voor een e-mail in te stellen:
  1. Veeg van rechts naar links en tik op de optie "Vlag instellen"
  2. Tik op het lege vlagpictogram dat wordt weergegeven aan de rechterkant van een e-mail in de inboxweergave
  3. Vink het selectievakje naast een e-mail aan en tik op de actieknop in de rechterbovenhoek en selecteer "Vlag instellen"

Niet alle e-mailaccounts ondersteunen alle vlagtypes. Wanneer u een vlag voor een e-mail instelt, wordt op het vlagscherm weergegeven welke vlaggen beschikbaar zijn voor het account. U kunt nog steeds vlaggen instellen die niet worden ondersteund door uw e-mailaccount, maar ze worden niet gesynchroniseerd met andere e-mailtoepassingen.

Volg de onderstaande stappen om de vlagnamen, kleuren, afbeeldingen en acties te bewerken
  1. Tik op de lijst "Slimme mappen" in het linkerpaneel en tik vervolgens op "Vlaggen"
  2. Tik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek om het scherm met vlaginstellingen te openen
  3. Tik op de knop "Bewerken" in de rechterbovenhoek van het vlagscherm om over te schakelen naar de bewerkingsmodus
  4. Tik op de knop "Bewerken" naast de vlag die u wilt wijzigen en de verschillende wijzigingsopties worden weergegeven
  5. Als je wilt dat een gemarkeerde e-mail wordt verborgen in je inbox zodra deze is gemarkeerd, schakel je de optie "E-mail verbergen uit Inbox" in op "Aan" voor elke vlag

U kunt vlaggen en categorieën gebruiken bij e-mailzoekopdrachten, filters en regels.

Als u Apple Mail gebruikt, kunt u een instelling inschakelen om de kleurvlaggen te synchroniseren met Apple Mail. Open de app-instellingen. (). Open vervolgens het gedeelte "E-mail" en schakel "Compatibiliteit met Apple Mail-vlaggen" in.

Als u e-mailvlaggen met andere apps en apparaten wilt synchroniseren, kunt u de synchronisatie-instellingen inschakelen in het scherm Account bewerken. () Open het accountgedeelte "Geavanceerd" en schakel de instelling "Synchroniseer status markeringen" in.

Bladwijzer    Bekijken
Verwijder meerdere e-mails in bulk of andere acties

U kunt meerdere e-mails selecteren met het selectievakje links van elke e-mail en vervolgens op de knop Verwijderen tikken om de geselecteerde e-mails te verwijderen.

Je kunt ook alle e-mails in een map selecteren met de knop ✓ bovenaan het scherm. Tik vervolgens op de verwijderknop om ze allemaal te verwijderen.

Dubbeltik op de ✓-knop bovenaan het scherm om alle discussies te openen en alle e-mails te selecteren.

Om alle e-mails te openen die verborgen zijn in gesloten discussies, kunt u ook het item "Open alle threads" in het actiemenu selecteren. (cirkel met 3 stippen-knop)

U kunt ook dubbeltikken op het selectievakje van de e-mail in de bovenste thread om de thread te openen en alle e-mails in één e-mailthread te selecteren.

U kunt ook lang op de verwijderknop tikken om ervoor te kiezen e-mails van de e-mailserver te verwijderen in plaats van ze naar de prullenbak te sturen.

Je kunt ook andere acties uitvoeren op meerdere e-mails zoals 'Als Gelezen markeren', 'Verplaats naar map' etc. Gebruik het actiemenu (knop met cirkel met 3 stippen) na het selecteren van e-mails.

Als u bepaalde e-mails wilt selecteren die u wilt verwijderen, bijvoorbeeld ouder dan een datum, kunt u dit doen.
Tik op de zoekknop om de zoekbalk weer te geven en tik vervolgens op "Meer/..." om de geavanceerde zoekopdracht weer te geven (). Tik vervolgens op de knop "+" om een u200bu200bnieuw zoekveld voor de datum van een e-mail toe te voegen, selecteer de vergelijking "Voor" en voer de gewenste datum in. Verwijder eventuele andere filters met de prullenbakknop.
Voer de zoekopdracht uit en tik vervolgens op de knop ✓ bovenaan om alle e-mails te selecteren en tik vervolgens op de knop Verwijderen.

Bladwijzer    Bekijken
Bewerk, verwijder en maak nieuwe e-mailmappen

Tik op de knop "Mappen" in het linkerzijpaneel. Tik vervolgens op de mapknop naast een e-mailaccount om de mappen weer te geven.
Tik boven in de mappenlijst op het actiemenu om een ​​nieuwe map te maken of de geselecteerde map een nieuwe naam te geven.
Wanneer u een e-mailmap controleert, kunt u bovenaan de knop Verwijderen gebruiken om de map te verwijderen.

Bladwijzer    Bekijken
instellingen
Het AltaMail Go-scherm vergrendelen. Bescherm uw app-gegevens.

U kunt ervoor kiezen om de toegang tot AltaMail Go en de bijbehorende gegevens te vergrendelen met behulp van een instelling. Open de app-instellingen () - Toepassingsgedeelte, onderaan. Tik op 'Toepassingswachtwoord' en vervolgens kunt u kiezen wanneer het app-scherm moet worden vergrendeld. U kunt uw eigen wachtwoord of een pincode invoeren. Opmerking: als u uw wachtwoord/pincode bent vergeten, moet u de app opnieuw installeren.
U kunt er ook voor kiezen om de optie Touch-ID vingerafdrukontgrendeling te gebruiken als uw iPhone/iPad dit ondersteunt.

Bladwijzer    Bekijken
Contacten
Contact toegang

Als u een bericht in AltaMail Go ontvangt over contact toegang, dan moet u de toegangsinstellingen van uw apparaat controleren.

Open de Apple iPad/iPhone "Instellingen" app> Privacy> Contactpersonen> AltaMail Go. Controleer of AltaMail Go is ingesteld op "aan".

Open ook de Instellingen app -> Algemeen -> Beperkingen -> Contacten (bij beneden). Controleer of AltaMail Go is ingesteld op "aan".

Tik ook op de Instellingen app> Scroll aan de onderkant en klik op onze AltaMail Go. Zet 'Contacten' aan.

Bladwijzer    Bekijken
Contactgegevens bewerken

Om de contactgegevens te bewerken, volg de onderstaande stappen
  1. Tik op 'Contacten' in het zijpaneel
  2. Kies een contactgroep en gebruik de zoekopdracht of scroll naar uw contactpersoon
  3. Tik op het contact om de samenvatting weer te geven en tik vervolgens op 'Contactpersoon weergeven' onderaan het samenvattingsscherm.
  4. Tik op Bewerk rechtsboven om de contactgegevens te bewerken.

Opmerking: de eerste keer dat u AltaMail Go draait, wordt u gevraagd of AltaMail Go toegang heeft tot uw contacten. Als u "Nee" hebt getypt, kunt u uw contacten niet in deze sectie zien. Om dit te repareren, ga naar de app voor apparaatinstellingen, scroll naar beneden naar AltaMail Go en schakel vervolgens de toegang tot contact in

Bladwijzer    Bekijken
Maak een nieuw contact van een e-mailadres

U kunt contacten toevoegen van adressen in e-mails die u verzendt en ontvangt. Tik op het e-mailadres om het contactoverzicht scherm weer te geven. U ziet dan de opties om een ​​"Nieuw contact" of "Samenvoegen met contact" te maken. "Samenvoegen met contact" zal het e-mailadres toevoegen aan een bestaand contact dat u selecteert.

Bladwijzer    Bekijken
Zoeken
E-mail zoeken overzicht

De zoekfuncties in AltaMail Go zijn eenvoudig te gebruiken, maar laten ook een zeer krachtig scala aan zoekopties mogelijk.

Voor een eenvoudige zoekopdracht, tik op de vergrootglas knop bovenaan de Inbox. Typ wat tekst in het zoekveld en de tekst komt overeen met alle details van een e-mail, bijvoorbeeld "Van", "Onderwerp", enz.

Bladwijzer    Bekijken

de es fr it ja nl pt ru en