FileCentral Help

Onze helpdesk is 24/7 beschikbaar
   Downloaden PDF 2021-03-07
English

Andere apps...

Ermee beginnen
App instellingen


Om de instellingen van de FileCentral-app te bewerken, tikt u op de knop met drie lijnen linksboven in het scherm. Tik vervolgens op de tandwielknop boven in het zijpaneel.
U kunt op de titel van elk instellingengedeelte tikken om de instellingen voor dat gedeelte te openen.

Gebruik de zoekknop rechtsboven in het scherm om instellingen te zoeken op naam of waarde.


Bladwijzer    Bekijken
instellingen
Het FileCentral-scherm vergrendelen. Bescherm uw app-gegevens.

U kunt ervoor kiezen om de toegang tot FileCentral en de bijbehorende gegevens te vergrendelen met behulp van een instelling. Open de app-instellingen () - Toepassingsgedeelte, onderaan. Tik op 'Toepassingswachtwoord' en vervolgens kunt u kiezen wanneer het app-scherm moet worden vergrendeld. U kunt uw eigen wachtwoord of een pincode invoeren. Opmerking: als u uw wachtwoord/pincode bent vergeten, moet u de app opnieuw installeren.
U kunt er ook voor kiezen om de optie Touch-ID vingerafdrukontgrendeling te gebruiken als uw iPhone/iPad dit ondersteunt.


Bladwijzer    Bekijken
Maak een back-up van de inhoudsgegevens van uw app


U kunt een back-up maken van al uw FileCentral-gegevens, inclusief bestanden, e-mails en andere instellingen.

Open de app-instellingen (), scrol naar beneden en tik op om het gedeelte 'Applicatie' te openen. Tik om het scherm "Back-up/Herstel" te openen.
U kunt een snelle back-up maken met de opties 'Back-up naar bestand' of 'Back-up naar iCloud'. Het is het beste om uw back-upbestand op een cloudserver of ergens anders op uw apparaat op te slaan.

De meest betrouwbare methode is om het back-upbestand met WePrint op uw Mac of pc op te slaan. . Dit vermijdt mogelijke netwerkproblemen met cloudservers.

Opmerking: controleer altijd de grootte van het back-upbestand nadat de back-up is voltooid. Het bestand moet groter zijn dan 100 KB als de cloudserver het correct heeft geüpload.

In de back-upinstellingen kun je ervoor kiezen om de achterkant te versleutelen met een wachtwoord. U kunt er ook voor kiezen om de grootte van uw back-upbestand te verkleinen door de instelling Inhoud van e-mail opnemen uit te schakelen. Vervolgens worden uw e-mails na het herstellen van uw e-mailserver gedownload.

Om uw app-instellingen te herstellen vanuit een back-upbestand, tikt u op 'Herstellen vanuit iCloud' of 'Herstellen vanuit bestand' om het back-upbestand te kiezen. Alle huidige app-instellingen, bestanden en e-mails worden vervangen door de nieuwe back-upbestandsgegevens.

Als u een fout ziet bij het terugzetten vanaf een back-up, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door het verplaatsen van het bestand naar uw apparaat. Kopieer het back-upbestand naar uw lokale scherm Bestanden in FileCentral.
 1. Open het scherm "Bestanden" in FileCentral.

 2. Tik op de "+" knop en kies "Importeren".

 3. Kies het bestand dat u wilt importeren vanaf iCloud of een andere cloudserver. Als er problemen zijn met het importeren vanuit iCloud vanwege de bestandsgrootte, dan kunt u de Bestandsleveranciers-server gebruiken om te importeren vanuit iCloud.

 4. Importeer het back-upbestand naar uw lokale bestandsscherm in FileCentral.

 5. Open het back-up-/herstelscherm en selecteer vervolgens het lokale back-upbestand om uw instellingen te herstellen.
Bladwijzer    Bekijken
Het drukken
Documenten afdrukken/afbeeldingen afdrukken en converteren naar PDF

FileCentral kan de app PrintCentral Pro gebruiken voor het afdrukken en opslaan van documenten als PDF-bestanden.
Zodra PrintCentral Pro is geïnstalleerd, zal het afdrukken van FileCentral naadloos zijn en u kunt alle afdrukopties gebruiken en zelfs het afdrukdocument bekijken.


Bladwijzer    Bekijken
Bestands-, foto-, klembord- en documentoverdracht
Cloud Servers toevoegen

U kunt een groot aantal typen wolkservers toevoegen aan FileCentral
 1. Tik op de knop 3 in de rechterbovenhoek van het scherm om het linkerpaneel te openen en tik op 'Bestanden'
 2. Tik op de knop '+' onderaan het scherm.
 3. Selecteer het type Cloud-server die u wilt toevoegen
 4. Afhankelijk van het type wolkserver wordt u gevraagd om in te loggen of naar de app voor cloudserver te gaan om uw account te verifiëren.
 5. Nadat het Cloud Server-account is toegevoegd, tikt u op het serverpictogram om de inhoud van de server te bekijken.


Voer voor uw WebDAV-server uw gebruikersnaam en wachtwoord in, evenals de URL om toegang te krijgen tot de service (de URL zal beschikbaar zijn voor uw providers website).
Voor FTP voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in, u kunt de poort wijzigen of de naam van FTP wijzigen door te tikken in het veld 'Port' of 'Naam'

Hier zijn enkele voorbeeldserverinstellingen:
Box.net: URL = "http://box.net/dav"
MyDisk.se: URL = "https://mydisk.se/username/" Waar "gebruikersnaam" is uw gebruikersnaam. OPMERKING: Zorg ervoor dat de URL eindigt met "/"


Bladwijzer    Bekijken
Importeer/exporteer bestanden met uw Mac of pcU kunt de onderstaande stappen volgen om bestanden van uw computer te importeren met WePrint
 1. Zorg ervoor dat WePrint op uw Mac of pc is geïnstalleerd. Download en installeer WePrint vanaf hier http://esz.us/wp
 2. Open WePrint op uw Mac of pc en klik op de knop "Instellingen" en open vervolgens het tabblad "Delen"
 3. Halverwege het tabblad Delen ziet u een knop met "Kies" erop, klik hierop en selecteer vervolgens de map die u wilt gebruiken om uw bestanden te delen. Dit kan uw volledige map Documenten of Mijn documenten zijn, of misschien wilt u een aparte map hebben alleen voor bestanden die u naar de iPad/iPhone wilt overbrengen
 4. Ga naar je iPad/iPhone en open FileCentral, ga naar het Files-scherm in het linkerzijpaneel. Tik op de knop "+" en tik vervolgens op "Importeren"
 5. In het Places-scherm, als WePrint niet in de lijst staat, tik dan op "Add Server". FileCentral zou WePrint automatisch moeten vinden, als het niet onze sectie voor probleemoplossing raadpleegt ()
 6. Je ziet nu een lijst met bestanden en documenten die de inhoud is van de map die je hebt geselecteerd
 7. Tik om een u200bu200bof meer bestanden te selecteren en tik vervolgens op "Importeren"


Exporteer bestanden naar uw Mac vanaf uw iPhone/iPad met deze stappen.
 1. Volg de bovenstaande instructies om WePrint in te stellen voor het delen van bestanden
 2. Ga naar je iPad/iPhone en open FileCentral, ga naar het scherm Bestanden in het linkerzijpaneel.
 3. Gebruik de selectievakjes bij elk bestandspictogram om een u200bu200bof meer bestanden te selecteren en tik vervolgens op de actiemenu-knop (vierkant met pijl).
 4. Selecteer vervolgens "Exporteren" in het actiemenu en selecteer de WePrint-map als de bestemming


U kunt uw Mac-bestanden ook verplaatsen naar de map "EuroSmartz Apps" op "iCloud Drive". Vervolgens hebt u toegang tot deze bestanden in FileCentral in het iCloud Server-scherm. Het duurt even voordat de bestanden zijn overgebracht en verschijnen.

U kunt ook bestanden ophalen van Cloud-servers, zie de sectie Cloud-server () voor meer informatie


Bladwijzer    Bekijken
Inhoud overbrengen naar een andere iPhone/iPad

U kunt bestanden, video's, foto's, documenten, het klembord en andere inhoud overbrengen naar een ander apparaat

Zorg ervoor dat u de "Bluetooth-klembordoverdracht" en/of de "WiFi-klembordoverdracht" -opties in de app-instellingen activeert () - Klembordsectie. Controleer of beide apparaten Bluetooth gebruiken of hetzelfde WiFi-netwerk gebruiken. Zorg ervoor dat beide apparaten FileCentral geïnstalleerd en geopend hebben.

Open het klembordscherm in het linkerzijpaneel binnen FileCentral. Je zou nu een lijst met apparaten onderin het scherm moeten zien.

U kunt op een apparaat tikken om het klembord te verzenden. U kunt ook een of meer bestanden controleren en naar elk apparaat slepen. Tip: tik en houd even vast voor het slepen.

Wanneer u bestanden en andere inhoud bekijkt, kunt u "Verzenden naar apparaat" kiezen in het actiemenu om inhoud naar een ander apparaat te verzenden.


Bladwijzer    Bekijken
Documenten, afbeeldingen en bestanden overzetten van of naar uw Mac of pc


U kunt bestanden, foto's, video's, documenten, het klembord en andere inhoud van uw iPhone/iPad naar uw Mac of pc overbrengen
Zorg ervoor dat WePrint op uw Mac of pc is geïnstalleerd. Download en installeer WePrint vanaf hier http://esz.us/wp

Open het WePrint-venster op uw Mac/pc en tik vervolgens op het tabblad "Status". Tik op de knop "Instellingen" en open vervolgens het tabblad "Delen" om "Sta delen toe" in te schakelen. U kunt ook kiezen welke Mac- of pc-map u wilt delen.
Wanneer u vervolgens "Exporteren" of "Opslaan" kiest in een bestandsmenu, kunt u de WePrint-server selecteren als de bestemming om bestanden te verzenden.

U kunt ook het klembordscherm openen in het linker zijpaneel in FileCentral. U zou nu een lijst met apparaten onder aan het scherm moeten zien, inclusief het groene WePrint-pictogram.

U kunt op een WePrint-pictogram tikken om het klembord te verzenden. Je kunt ook een of meer bestanden controleren en ze naar elk apparaat slepen. Tip: tik en houd een korte tijd vast voordat je gaat slepen.

Wanneer u bestanden en andere inhoud bekijkt, kunt u "Zend naar apparaat" kiezen in het actiemenu om inhoud naar uw Mac of pc te sturen.


Bladwijzer    Bekijken
Breng bestanden over van of naar een Cloud Server

Met FileCentral kunt u bestanden, video's, foto's en documenten overbrengen tussen uw apparaat en verschillende cloudservers

Bij het bekijken van een bestandsscherm, lokale bestanden of cloud server-bestanden, tikt u op de "+" knop in de rechterbovenhoek en selecteert u "Importeren". Hiermee kunt u een andere locatie kiezen om bestanden te selecteren en deze in het huidige bestandscherm te importeren.

U kunt ook een of meer bestanden selecteren in een scherm Bestanden en vervolgens 'Exporteren' kiezen via de knop Actiemenu rechtsboven (vierkant met pijl).


Bladwijzer    Bekijken
Importeer bestanden van andere apps

U kunt bestanden van andere apps naar FileCentral overbrengen.

Methode 1 - Multitasking op ondersteunde iPads met iOS 11
Open het scherm Bestanden (of webbrowser) in FileCentral
Schuif van de onderkant van het iPad scherm naar de app balk. Tik en sleep op een andere app (die drag ondersteunt, bijvoorbeeld Foto's, Safari, Bestanden) rechts van het scherm om een ​​split scherm te maken.
Tik en houd document, foto of andere inhoud vast om naar FileCentral te slepen om te bewaren of af te drukken.

Methode 2 - Gebruik 'Open in' van je andere app en selecteer FileCentral. Deze optie moet beschikbaar zijn in de meeste apps wanneer u bestanden selecteert en een actiemenu gebruikt

Methode 3 - Gebruik "iCloud Drive" van je andere app en tik op "EuroSmartz Apps". Dit slaat de documenten op van de andere app in de iCloud-map in FileCentral

Methode 4 - Gebruik een Cloud Server om het bestand te delen met andere appsBladwijzer    Bekijken
Stuur bestanden naar een andere app

U kunt vanuit FileCentral bestanden en andere inhoud naar andere apps verzenden.

Tik op de knop met 3 lijnen links bovenaan het scherm om het linkerzijpaneel te tonen. Tik vervolgens op "Bestanden" om het bestandsscherm weer te geven.

Tik op het selectievakje in het bestandspictogram om bestanden te selecteren en tik vervolgens op de actiemenu-knop (vierkant met pijl) om het actiemenu weer te geven.
U kunt de acties "Openen met app" of "Delen" in het menu kiezen om inhoud te delen met andere apps zoals Omnifocus, Devonthink, Evernote enz.


Bladwijzer    Bekijken
Monteer iPad/iPhone als een schijf op uw Mac/PC

U kunt uw iPad of iPhone als een schijf op uw computer monteren en u kunt dan bestanden en mappen op en uit de schijf vrij bewegen - voor een stap voor stap gids tik hier voor Windows


Bladwijzer    Bekijken
Synchroniseer bestanden tussen apparaten

U kunt uw bestanden in FileCentral synchroniseren met FileCentral op andere apparaten via iCloud. Open de appinstellingen () en open de sectie 'Bestanden'. Schakel 'Lokale bestanden synchroniseren tussen apparaten via iCloud'. Dit zal automatisch bestanden delen tussen uw apparaten die uw iCloud-account hebben.


Bladwijzer    Bekijken
Zip en unzip bestanden

U kunt bestanden zipten op het scherm Bestanden. Tik om een ​​of meer bestanden te controleren met het selectievakje. Gebruik vervolgens het actiemenu aan de bovenkant van het scherm (vierkant met een pijl). Selecteer "Zip-bestanden" en geef het nieuwe zipbestand een naam.

U kunt zip-bestanden unzippen en bekijken door erop te tikken. U kunt bestanden uit een zipbestand kopiëren door een of meer bestanden te selecteren en "Exporteren" te gebruiken in het actiemenu bovenaan het scherm.


Bladwijzer    Bekijken
Foto's: Foto
Geen toegang tot foto's/foto's toont een cloud-pictogram

Als u geen foto's in FileCentral ziet of een waarschuwingsbericht ontvangt, moet u de toegang tot foto's inschakelen.
Open de app 'Instellingen' van het apparaat en scrol omlaag en tik op het FileCentral-pictogram onder aan het scherm. Tik op 'Foto's' en schakel toegang in.

Als u een gedimd/vervaagd cloudpictogram ziet wanneer u op een foto tikt, wordt de foto gedownload van iCloud. Sommige afbeeldingen kosten enige tijd om te downloaden. Controleer uw iCloud-instellingen (bovenaan) in de app Instellingen. Tik op "Foto's" in de iCloud-instellingen. Als u 'iPad-/iPhone-opslag optimaliseren' hebt geselecteerd, zijn uw foto's mogelijk niet opgeslagen op uw apparaat. Ze zullen indien nodig worden gedownload. Schakel "Originelen downloaden en bewaren" in als u ruimte hebt, zodat de foto's altijd beschikbaar zijn.


Bladwijzer    Bekijken
Foto-/afbeeldingsbestanden opslaan, exporteren of uploaden naar een fotoalbum


U kunt afbeeldingsbestanden toevoegen aan het fotoalbum van uw apparaat.

Selecteer het afbeeldingsbestand in het bestandenscherm en kies "Exporteren naar fotoalbum" in het actiemenu.


Bladwijzer    Bekijken
Foto's/afbeeldingen opslaan als bestanden


U kunt foto's uit uw fotoalbum opslaan in afbeeldingsbestanden.

Open het afbeeldingenscherm in het linkerzijpaneel in FileCentral. Selecteer een of meer foto's en kies "Opslaan als bestand" in het actiemenu. (vierkant met pijlknop)

Vervolgens kunt u kiezen waar u het bestand wilt opslaan. U kunt het afbeeldingsbestand opslaan op het scherm met lokale bestanden of op een cloudserver.
U kunt ook een afbeeldingsbestand opslaan op uw Mac/pc. ()


Bladwijzer    Bekijken
Stuur foto's/afbeeldingen naar een ander apparaat


U kunt foto's verzenden vanuit uw fotoalbum naar een andere iPhone/iPad of zelfs uw Mac/pc.

Open het afbeeldingenscherm in het linkerzijpaneel in FileCentral. Selecteer een of meer foto's en kies "Zend naar apparaat" in het actiemenu. (vierkant met pijlknop)

Zorg ervoor dat op het andere apparaat FileCentral of WePrint (Mac/PC) actief is met bestandsdeling ingeschakeld. ()


Bladwijzer    Bekijken
Probleemoplossen
Mijn apparaat zegt 'Fout verbinden met de server'. Het kan de WePrint-server niet vinden

Als u problemen hebt met de verbinding met uw WePrint-server, zijn er enkele opties.
Probeer uw netwerkrouter opnieuw te starten

Zorg ervoor dat WePrint op uw Mac of PC is geïnstalleerd om bestanden met uw iPad/iPhone te delen.
Installeer WePrint op uw Mac of PC vanaf hier: http://esz.us/wp

Zorg ervoor dat WePrint op uw Mac/PC en ook de iPhone/iPad in hetzelfde netwerk zijn

In zeldzame gevallen ontstaan ​​er verbindingsproblemen en worden meestal veroorzaakt door uw Firewall. Controleer de Windows hulppagina om ervoor te zorgen dat uw
firewall blokkeert geen verbindingen. Probeer de firewall tijdelijk uit te schakelen om het te testen.

Probeer ook het WePrint-poortnummer te wijzigen in het tabblad WePrint Settings - Advanced. Stel het aangepaste poortnummer in op 8081 of 8082 enz. Zorg ervoor dat u ook de poort op uw toestel verandert als u dit doet.

Controleer of uw apparaat is aangesloten op uw Wi-Fi-router met een wachtwoord als dat nodig is. Sommige routers staan ​​toegankelijk voor gasten zonder wachtwoord, maar dat blokkeert toegang tussen apparaten in hetzelfde netwerk.
Als uw router toegang heeft tot wachtwoord, voer het dan in uw iPhone/iPad-instellingen.
Sommige routers hebben een functie in de router Admin-schermen genaamd "AP Isolation". Dit blokkeert toegang tussen apparaten. Controleer of "AP Isolation"/"Wireless Client Isolation" uit staat.


Bladwijzer    Bekijken

de es fr it ja nl pt ru en
   
   Press Kits